Επίδομα Θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα myΘέρμανση

Άνοιξε η πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) «myΘΕΡΜΑΝΣΗ» προκειμένου οι δικαιούχοι να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν το επίδομα θέρμανσης.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από 7 Νοεμβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου, έπειτα η πλατφόρμα θα «κλείσει» για να ξεκινήσει η διαδικασία για την καταβολή των ποσών –προκαταβολών.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του φετινού επιδόματος θέρμανσης είναι φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν:

  • πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης
  • ή φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη)
  • ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα
  • ή βιομάζα (πέλετ)
  • ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης

Ύψος επιδόματος

Οι δικαιούχοι θα λάβουν φέτος αυξημένο επίδομα το οποίο θα πληρωθεί σε τρεις δόσεις.

Το ελάχιστο ποσό του επιδόματος ορίζεται σε 100 ευρώ και το ανώτατο σε 800 ευρώ.

Λόγω των αυξημένων ενεργειακών αναγκών σε οικισμούς των οποίων ο συντελεστής επιδότησης, είναι μεγαλύτερος ή ίσος της μονάδας (1), το ως άνω υπολογιζόμενο ύψος του επιδόματος, προσαυξάνεται κατά ποσοστό εικοσιπέντε τοις εκατό (25%) και δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των χιλίων (1000) ευρώ κατ’ ανώτατο όριο.

Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/61419/h-apofash-gia-to-epidoma-oermanshs-20222023-oi-dikaioyxoi-kai-oi-proypooeseis-gia-th-xorhghsh-toy