Με βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης η μετακίνηση των νησιωτών.

Σε λειτουργία βρίσκεται η ειδική ψηφιακή εφαρμογή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο Taxisnet, μέσω της οποίας οι μόνιμοι κάτοικοι νησιωτικών περιοχών μπορούν να βρουν προσυμπληρωμένη τη Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης.

Πρόκειται για τη βεβαίωση, η οποία είναι απαραίτητη για όποιον είναι μόνιμος κάτοικος νησιού και επιθυμεί να μεταβεί στον τόπο της κατοικίας του. Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορoνοϊού, η μετάβαση στα νησιά απαγορεύεται στους πολίτες οι οποίοι δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι.

Οι ενδιαφερόμενοι μεταβαίνουν στη διεύθυνση https://www.aade.gr/bebaiosi-katoikias-eidikis-hrisis, και στη συνέχεια εισέρχονται στο σύστημα με τους προσωπικούς κωδικούς τους.

Να υπενθυμιστεί στους μόνιμους κατοίκους των νησιών να κάνουν χρήση του Μοναδικού Αριθμού Νησιώτη (Μ.Α.Ν) που έχουν στην κατοχή τους ώστε να αποκτήσουν δικαίωμα έκπτωσης στους ναύλους.Σε περίπτωση που δεν έχετε εκδώσει τον προσωπικό σας κωδικό μπορείτε να στείλετε το αίτημα σας μέσα από την ειδική φόρμα που υπάρχει στην αρχική σελίδα του ιστότοπου μας.